"We geven jouw persoonlijke gegevens nooit en in geen geval door aan derden. Ze worden enkel intern gebruikt voor onze administratie en dienstverlening".  

Wil je toch graag nog wat meer achtergrond informatie? Dan vind je deze hieronder. We leggen kort uit welke gegevens we verzamelen, waarom we dit doen en hoe we deze gebruiken. Dit privacybeleid is van toepassing op alle diensten van Julien et Juliette.

Privacybeleid 

Julien et Juliette verzamelt en verwerkt persoonsgegevens overeenkomstig deze privacyverklaring.

Welke gegevens verzamelen we?

Het gaat over persoonlijke gegevens die je zelf meedeelt en die wij nodig hebben om de diensten uit te kunnen voeren waarvoor je op ons een beroep doet. Kort opgesomd:

  • Bestellen op onze website

Bij het plaatsen van een bestelling op onze webshop vragen we je naar volgende gegevens: jouw naam, adres(sen), telefoonnummer, e-mailadres en alle nodige informatie om de opdracht te kunnen uitvoeren.

  • Nieuwsbrief

Je kunt je aanmelden voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van nieuwe producten, leuke weetjes en acties. Alleen je e-mailadres en je naam zijn verplicht, zodat we weten wie we op welk adres kunnen bereiken. Wil je van ons geen nieuwsbrieven meer ontvangen, dan kan je je makkelijk uitschrijven bij elke nieuwsbrief die je ontvangt.

  • Surfen op onze website

Om onze website zo aangenaam mogelijk te maken voor jou, analyseren we het surfgedrag van bezoekers op onze website. Hiervoor worden cookies en je IP-adres gebruikt. Als je ingelogd bent, zien we je ook jouw emailadres en je naam.

Wanneer verzamelen we jouw gegevens?

We vragen jouw persoonlijke gegevens wanneer je:

  • een bestelling plaatst
  • je inschrijft op onze nieuwsbrief -> deze moet je nog een keer extra bevestigen via mail
  • je een contactformulier invult 
  • informatie aanvraagt of op een andere manier contact met ons opneemt.

Waarom verzamelen we jouw gegevens?

Deze gegevens zijn noodzakelijk voor ons klanten- en orderbeheer (klantenadministratie, opvolgen van bestellingen, facturatie, opvolgen van de solvabiliteit en het verzenden van marketing en gepersonaliseerde reclame (direct marketing)).

Via welke rechtsgrond worden jouw gegevens verwerkt?

Persoonsgegevens worden verwerkt op basis van artikel 6.1. Toestemming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. In zoverre de verwerking van de persoonsgegevens plaatsvindt op basis van artikel 6.1. a) (toestemming), heb je als klant steeds het recht om de gegeven toestemming terug in te trekken.

Hoelang bewaren we jouw gegevens?

De persoonsgegevens verwerkt voor klantenbeheer zullen worden bewaard gedurende de termijn die noodzakelijk is om aan de wettelijke vereisten te voldoen (onder andere op het gebied van boekhouding).

Recht van inzage, verbetering, wissing, beperking, bezwaar en overdraagbaarheid van persoonsgegevens

Je hebt als klant steeds het recht op inzage van jouw persoonsgegevens en je kan ze (laten) verbeteren indien ze onjuist of onvolledig zijn, ze laten verwijderen, de verwerking ervan laten beperken en bezwaar  maken tegen de verwerking van de betreffende persoonsgegevens op basis van artikel 6.1 (f), met inbegrip van profilering op basis van die bepalingen.

Bovendien heb je als klant het recht om een kopie (in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare vorm) van jouw persoonsgegevens te bekomen en de persoonsgegevens te laten doorsturen naar een andere vennootschap.

Als je graag (één van) bovenvermelde rechten wil uitoefenen, vragen we jou om:

  • ons een e-mail te sturen op volgend e-mailadres: info@julienetjuliette.be

Worden jouw gegevens doorgegeven aan derden?

Jouw gegevens worden niet doorgegeven aan derden. Wel werken we intern met een cloudplatform inzake webshop, boekhouding en logistiek. Deze aanbieder heeft eenzelfde privacybeleid en is verplicht om de vertrouwelijkheid van jouw gegevens te respecteren.

Direct marketing

Je hebt als klant het recht om je kosteloos te verzetten tegen elke verwerking van jouw persoonsgegevens met het oog op direct marketing. Je kan dit door je uit te schrijven op onze nieuwsbrief of door ons een mail te sturen op info@julienetjuliette.be.

 Klacht

Je beschikt als klant over het recht om een klacht in te dienen bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (Drukpersstraat 35, 1000 Brussel - commission@privacycommission.be).

________________________________________________________________

 Cookiebeleid

Onze website www.julienetjuliette.be maakt gebruik van cookies. Dat zijn kleine tekstbestanden die je computer opslaat wanneer je onze website gebruikt. Ze brengen onder andere informatie over je browsertype, besturingssysteem, geografische locatie, het websitebezoek en je persoonlijke voorkeuren in kaart. 

Door cookies te gebruiken kunnen wij je de beste gebruikservaring bieden. Dankzij cookies kunnen we:

  • Onze website voortdurend optimaliseren;
  • Je voorkeuren onthouden, zodat je niet steeds opnieuw dezelfde informatie moet invoeren of downloaden wanneer je onze website gebruikt;
  • De veiligheid en snelheid van onze website verbeteren;
  • Onze marketing efficiënter maken, zodat we je een betere service kunnen bieden.

De informatie die we verzamelen gebruiken we uitsluitend intern binnen Julien et Juliette. We geven jouw gegevens dus niet door aan derden. Bovendien wordt alles anoniem verwerkt. 

Vind je dit toch niet leuk? Je kan de cookies ook uitschakelen, verwijderen of de instellingen voor cookies aanpassen, al zal onze website in dat geval niet optimaal meer kunnen werken.