Vakantieregeling Zomer 2016

Julien et Juliette gaan op vakantie van zaterdag 9 juli t.e.m. zondag 24 juli. Dit betekent dat we in deze periode enkel bereikbaar zijn voor bevallingen. Nieuwe aanvragen worden iets minder snel dan normaal beantwoord. Ontwerpjes worden pas na onze vakantie opgemaakt.

Tijdens deze periode worden de geboortekaartjes met dezelfde snelheid en kwaliteit gedrukt . Geboortekaartjes kunnen dus volgens de normale regeling worden afgehaald of opgestuurd. In deze periode worden géén omslagen en extra's verzonden.

Tip: Is jullie bevalling in augustus of september gepland, plaats dan je bestelling voor 7 juli. Zo kunnen we het ontwerp zeker op tijd inplannen.

De ene tint grijs is de andere niet

Waarom kleuren op je scherm kunnen afwijken van een geprinte versie.
Meer dan eens kregen we bij Julien et Juliette de opmerking van een klant dat de kleuren van de proefdruk niet overeenkomen met wat ze hadden verwacht. “Maar op de laptop en smartphone zijn de kleuren wel perfect naar wens.”  Deze verwarring heeft verschillende oorzaken.

Kleuren op scherm

Wat je ziet op een televisie, computerscherm of smartphone zijn RGB kleuren. Deze zijn telkens een mengeling van Rood, Groen en Blauw. Ze worden gevormd door gecombineerd licht en een combinatie hiervan vormt wit. Bij afwezigheid van deze drie kleuren wordt -je raadt het al- zwart gevormd. Alle schermen maken gebruik van RGB kleuren, toch zullen de kleuren niet overal hetzelfde worden weergegeven. Het type grafische kaart in het toestel en de driver kan een licht effect hebben op de weergave van de kleuren. Ook het type scherm, zoals LED, LCD of plasma kan hierop invloed uitoefenen. In de meeste gevallen zal deze afwijking verwaarloosbaar zijn, maar de uitzondering bevestigt de regel.

Gedrukte kleuren

Prints uit inkjet of digitale printers zijn gebaseerd op CMYK waarden. Dit komt neer op een combinatie van de inktkleuren Cyaan, Magenta, Yellow en zwart (blacK). Via dit type printers wordt wit weergegeven door het papier terwijl zwart ofwel de zwarte inkt is ofwel een combinatie van de inktkleuren. Ook hier spelen meerdere factoren mee waardoor hetzelfde ontwerp een ander geprint resultaat kan opleveren. Elke merk van printer heeft verschillende methodes om de kleuren te combineren en bovendien kan de drukker de instellingen zelf nog aanpassen. Hetzelfde bestand drukken door 10 verschillende printers zal dus zelden exact hetzelfde resultaat opleveren.

Het klassieke drukken via offset zorgt voor een hogere betrouwbaarheid op vlak van kleuren omdat hier gebruik wordt gemaakt van PMS of Pantonekleuren. Offset is echter vooral aangewezen voor drukwerk met grote oplages (zoals kranten en tijdschriften) vanwege de relatief hoge opstartkost. Ook duurt dit drukproces een stuk langer waardoor deze methode zelden geschikt is om geboortekaartjes te drukken.

Het belang van een proefdruk

Bij het ontwerp van een geboortekaartje is het dus best mogelijk dat kleuren op verschillende schermen/toestellen (licht) kunnen afwijken. Om mogelijke misverstanden te vermijden, raden we aan om een proefdruk van het geboortekaartje te laten maken. Aan de hand van de proefdruk kunnen kleuren in het ontwerp nog worden aangepast tot het geboortekaartje helemaal jullie ding is.

Tip: Vink de optie "proefdruk" aan bij het bestellen van een geboortekaartje op onze webshop.

Babynaam kiezen? Ontdek onze tips!

Meestal is het kiezen van een babynaam voor vele aanstaande ouders een tjdrovende opdracht tijdens de zwangerschap. Om tot jullie perfecte naam te komen zullen er waarschijnlijk heel wat lijstjes met babynamen worden afgelopen, gevolgd door de nodige discussies waar jullie de voor- en nadelen van jullie favorieten naast elkaar leggen. Ontdek HIER onze tips die je zullen helpen om tot de ideale naam te komen.

Handgemaakte Slabbetjes

In een ver verleden kwam ik op het idee om als kraamcadeau een slabbetje te maken. Ik ging op zoek naar leuk stofjes en na talrijke uurtjes 'trial and error' vond ik de geschikte techniek voor het produceren van slabbetjes. Nu zijn we enkele jaren later - de baby van toen wordt dit jaar 5 jaar(!) - en we zijn al een heleboel slabbetjes verder. We mogen ook best trots zijn op de kwaliteit: de meest hardnekkig morsende baby's konden jarenlang genieten van de slabbetjes van Julien et Juliette.

Welke vind jij de leukste?

Contacteer ons voor meer info.